Etin yumuşak olması ve kemikten kolayca düşmesi için ev yapımı kaburga nasıl pişirilir: İpuçları ve yöntemler

Posted by

Her ne kadar bu korkutucu görünse de endişelenmeyin. İhtiyacınız olan tek şey birkaç ipucu. Yemek pişirmenin tüm prensibini anladığınızda, kısa sürede ev aşçısından zanaatınızın gerçek ustasına dönüşeceksiniz.

Uygun et

Mükemmel kaburgaların servisi markette başlar.Bu nedenle bitmiş yemeğin beklentilerinizi karşıladığından emin olmak için ne satın alacağınızı bilmeniz gerekir. Arka kaburgalar çok etlidir. Bu kadar uzun süre veya belirli bir sıcaklıkta pişirilmeleri gerekmez, bu da daha az deneyimliyseniz onları iyi bir seçim haline getirir. Daha yağlı kaburgalar göğüs kafesinin peritonla buluştukları alt kısmından gelir. Bu versiyon çok fazla yağ ve bağ dokusu içerdiğinden, çok düşük sıcaklıkta uzun süre pişirmek çok önemlidir. Aksi takdirde, et sertleşecek, yumuşak ve lezzetli olmayacaktır.

Düşük ateş

Kaburgaların nispeten düşük sıcaklıklarda uzun süre pişirilmesi önemlidir. Ateşiniz çok yüksekse mükemmel yemeğinize veda edebilirsiniz. Çok yüksek sıcaklıklarda kaburgalar kolaylıkla aşırı pişebilir ve lastiksi bir tada sahip olabilir. Yavaş pişirildiğinde et sululuğunu korur ve kemikten kolayca düşer. Önerilen pişirme süresi pişirme yöntemine bağlı olacaktır: tütsüleme, fırın veya ızgara,…yaklaşık dört saat planlayın. Fırında ve ızgarada pişirilmiş barbekü kaburgaları yaklaşık üç saatinizi gerektirir. Bunlardan 2,5 saat fırında ve yaklaşık 30 dakika ızgarada.

Sinirleri kaldır

Kaburgaların üzerinde daima ince sinirler bulunur. Bazı insanlar pişirme sırasında bunları bırakmayı tercih etse de, yumuşak ve lezzetli bir yemeğin anahtarı onları çıkarmaktır. Aksi halde kaburgalar lastik gibi olur. Ayrıca eklediğiniz tüm baharatların tam olarak emilmesine izin vermeyecektir.

Bunları çıkarmak aslında çok kolay: Tek ihtiyacınız olan bir tereyağı bıçağı ve bir kağıt havlu. Et ile film arasına bir bıçak sokun ve çekmeye başlayın. Daha sonra filmin ucunu kağıt havluyla tutun ve dikkatlice çıkarın.

Etin nemini alın

Paketten yeni çıkmış çiğ kaburgalar doğal olarak bir miktar nem içerir. Ondan kurtulmamız gerekecek. Islak kaburgalar pişirme sırasında aşırı derecede duman çıkarır. Bu yüzden eti kağıt havluyla kurulayın.
Lezzetli kaburgaların sırrı sabırdır. Bazen mükemmel sonuca ulaşmak birkaç saat sürebilir. Ve bu sadece zaman alan bir hazırlık değil: Kaburgaların hazırlanması da aynı derecede uzun sürebilir, eğer doğru yaparsanız daha da uzun sürebilir. Örneğin baharatları kullandıktan sonra etin beklemeye alınması gerekir. Genel kural olarak aromanın tamamen nüfuz etmesi ve gelişmesi için en az iki saat beklemelisiniz. Şefler, ekstra lezzet için baharat eklemeden önce kaburgaların hardalla kaplanmasını öneriyor. Bu sadece lezzeti arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda baharatların daha iyi yapışmasına da yardımcı olacaktır.

Folyo

Kuru kaburgalar en büyük kabustur. Özellikle barbekü dünyasında yeniyseniz, hata yapmak kolaydır. Kaburgaların saatlerce pişirilmesi gerektiği göz önüne alındığında onları sulu tutmak hiç de kolay bir iş değil. Mükemmel sonuçlar elde etmenin bir yolu, eti pişerken birkaç saat boyunca folyoya sarmaktır. Bu yöntem etin kendi suyunda pişmesini ve tüm baharatların tamamen emilmesini sağlar.
Sonuç, yumuşak, lezzetli kaburgalardır. Ancak konu kaburgalara gelince, önemli olan onları folyoya sarmadan önce birkaç saat tütsülemek, böylece etin kızarması ve kabuk oluşturması için zaman kazandırmaktır. Daha sonra folyoda iki saat daha kendi sularında pişmelerine izin verin.

Et sulu olmalı Folyo kullanmanın yanı sıra, yemek pişirirken kaburgaları sulu tutmanın başka yolları da vardır. Örneğin pişirme sırasında sprey şişesiyle püskürtebilirsiniz. Her ne kadar nem eklemenin yiyeceklerin kurumasını önleyeceği düşünülse de bazen yarardan çok zarar verebilir. Özellikle kaburga söz konusu olduğunda, bu yöntemler baharatların “yıkanması”, kabuklanmanın önlenmesi ve pişirme süresinin artması riskini taşır. Bu nedenle ete ancak kabuk oluştuktan sonra püskürtmelisiniz. Bu şekilde çok fazla baharat kaybetmezsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir